Kauneus- ja meikkitrendit naisille 2019

Värikäs naama

Kauneus- ja meikkitrendit ovat vaihdelleet kautta aikojen. Muodin ja kulloisellekin ajalle ominaisten kauneusihanteiden vuoksi ollaan oltu valmiita uhraamaan jopa oma terveys. Esimerkiksi 1700-luvullakin tiedettiin, että lyijy, elohopea ja rikkiarsenikki ovat vaarallisia terveydelle – tuonaikaisen kosmetiikan vaaroista varoiteltiin jo 1500-luvulla – mutta yläluokan naiset käyttivät niitä silti. Köyhemmätkin naiset olisivat varmasti kyseisiä aineita käyttäneet, mutta heiltä puuttui käteistä niiden hankkimiseen. Kosmetiikan avulla yritettiin säilyttää kuulas ja rypytön iho mahdollisimman pitkään, sillä vain nuorekkaita naisia pidettiin kauniina ja naimakelpoisina. Naisen katsottiin alkavan rapistua jo 25-vuotiaana, joten naiset olivat valmiita tekemään kaikkensa vaikuttaakseen nuoremmilta ja saavuttaakseen tai säilyttääkseen jo saadun sosiaalisen statuksen. 

Yläluokan naiset valkaisivat ihonsa lyijypitoisilla voiteilla, ja silmiin tiputettiin belladonnatippoja, mitkä saivat silmät vaikuttamaan suuremmilta – ja mitkä edistivät viherkaihia. Silmäluomille siveltiin antimosulfideja, kun taas huulet saatiin punaisiksi elohopeasulfidin avulla. Kulmakarvat saatiin pois sammuttamattomalla kalkilla, ja muissa ihomaaleissa oli lyijyn lisäksi syövyttäviä aineita. Ihomaalien päälle siveltiin kumilakkaa, mikä estä kasvoja liikkumasta päivän mittaan. Näin meikki pysyi paikoillaan eikä rapissut pois. Tällaiset turhan tujut aineet syövyttivät kasvojen ihon vähitellen, minkä lisäksi hampaat alkoivat putoilla. Hiusten vaalennus hoidettiin syövyttävillä aineilla ja rikkiarsenikilla. Kosmetiikan käyttö 1700-luvulla oli yksi naisten suurimmista terveysuhista heti synnyttämisen ja erilaisten tautien jälkeen. 

Tänä päivänä Euroopassa myytävä kosmetiikka on hyvin turvallista. Nainen voi hoitaa ihoaan ja käyttää meikkejä ilman vaaraa hampaiden putoamisesta tai kasvojen ihon syöpymisestä. Varsinkin luonnonkosmetiikka hoitaa ihoa, eikä aiheuta edes huokosten tukkiutumista. Nuorekas ja kuulas iho on edelleen haluttu. Kauniilla iholla mikä tahansa meikkitrendi näyttää hyvältä. Ihonhoito onnistuu kotioloissa, mutta jokainen nainen tietää, miten nautinnollista on käydä kauneushoitolassa esimerkiksi ihon syväpuhdistuksessa. Kauneushoitolassa osataan myös auttaa erilaisissa iho-ongelmissa. Löydä kaupunkisi parhaat kauneushoitolat täältä!

Trendikkäin meikki vuonna 2019 on kuulas ja luonnollinen

Trendikkäin meikki vuonna 2019 rakentuu kuulaalle ja luonnolliselle pohjalle. Kauniille pohjalle voidaan lisätä rohkeita värejä – varsinkin upean punaiset huulet ovat taas muotia! Jos punaiset huulet eivät tunnu omalta tai et halua olla lisäämässä huulipunaa jokaisen aterian ja suudelman jälkeen, voit lisätä väriä ylä- tai alaluomelle. Värikästä silmä- ja huulimeikkiä ei kannata yhdistää – valitse, kumman haluat loistavan asukokonaisuutesi väripilkkuna. Pastelliset luomet sopivat paloautonpunaisiin huuliin, ainakin tänä vuonna. Kesällä huulet saavat kiiltääkin, mutta syksyn tullen huuliin sopii paremmin matta – esimerkiksi mattapunainen, matta viininpunainen tai matta violetinpunainen. Huulten rajaaminen auttaa punaa pysymään paremmin paikoillaan.

Puuterit ja kasvojen kiiltoa vähentävät kasvopaperit voi unohtaa vuonna 2019. Jos naamassa ei ole tarpeeksi kiiltoa omasta takaa, on myynnissä geelimäisiä ja nestemäisiä tuotteita, mitkä lisäävät kasvojen lasimaista kiiltoa. Meikkipussiin kannattaa hankkia ainakin kuultovoide, jolla saa kuultoa poskiluille, amorinkaareen sekä nenän varteen. Aasialaisista kauneustrendeistä muistuttava läpikuultava ja lasimainen pohjameikki viimeistellään aurinkopuuterilla. Aurinkopuuterista siirrytään poskipunaan syyskuussa, viimeistään lokakuussa. Poskipuna antaa kasvoille hehkua ja nuorekkuutta. Sitä kuuluu perinteisesti sipaista poskipäille ja poskiluun päälle, mutta vuonna 2019 voit kokeilla laittaa sitä hieman myös silmäluomille,

Kulmakarvat ja silmäripset saavat tänä vuonna olla mahdollisimman luonnolliset ja eleettömät, suorastaan minimalistiset. Irtoripset ja ripsienpidennykset ovat kuuluneet jo pitkään suomalaisnaisten kauneudenhoito- ja ehostustottumuksiin, mutta vuonna 2019 voi unohtaa ripsien pidennykset ja tekoripset. Nyt muotia ovat lash lift -hoidot, eli toiselta nimeltään ripsipermanentit. Ripsivärit ovat pidentäviä ja erottelevia, joten niillä saadaan aikaan aavistuksen tutun oloiset hämähäkkiripset. Muista ripsien taivuttaminen! Smokey eye -meikki on noussut meikkitrendien kärkeen, mutta näyttävät silmänrajaukset ajavat melkein saman asian. Iltameikissä voi käyttää myös glitteriä sisältävää ripsaria. 

Ikääntyvän naisen meikkivinkit

Ikääntyvän naisen kannattaa pitää meikkivoidekerros ohuena, sillä muuten rypyt ja ihohuokoset erottuvat selvemmin. Mahdollinen couperosa tai punoittava nenä saadaan piiloon täsmätuotteilla, esimerkiksi punakkuutta neutraloivilla peitevoiteilla. Sumusilmämeikki ei välttämättä sovi iän myötä raskaammiksi käyneille luomille. Vaaleat pinkin ja vaaleanruskean sävyt ovat paras – ja nyt erittäin trendikäs – valinta. Luomiväri pysyy paikallaan silmämeikin pohjustusvoiteen avulla.  

Huulien juonteen voivat hankaloittaa huulipunan pysymistä paikoillaan, siksi ikääntyvän naisen kannattaa suosia huultenrajauskynää ja vahamaisia huulipunia – tai kestävää huulilakkaa.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest