Monipuoliset arki- juhla meikit 2019

Meikkaaminen

Meikkaaminen kuuluu olennaisena osana lähes jokaisen suomalaisen naisen arkeen, sillä vain noin kymmenesosa suomalaisnaisista ei meikkaa. Joka päivä käytetään vähintäänkin ihon sävyeroja ja pikkuvirheitä häivyttävää meikkivoidetta, kiiltoa neutraloivaa puuteria ja katseeseen syvyyttä ja tenhoa lisäävää ripsiväriä. Sanotaan, että kulmien muotoilu on halvin mahdollinen nuorennusleikkaus, ja se pitää kyllä paikkansa. Kauniisti nypityt kulmat, mitkä on muotoilu sopivan värisellä kulmakarvageelillä, poistavat kasvoilta monta vuotta.  

Suomalaiset naiset meikkaavat, koska he kokevat olonsa itsevarmemmiksi voidessaan korostaa kasvojensa hyviä puolia ehostuksen avulla. Osa naisista kokee meikkaamisen hauskaksi, sillä markkinoille tulee koko ajan uusia tuotteita, joita on kiva päästä testaamaan. Monet naiset ovat saaneet uusien meikkien ja kauneudenhoitotuotteiden testaamisesta itselleen työn, sillä kauneusblogit ja -vlogit ovat erittäin suosittuja. Meikkaaminen ei ole kaikille pakkopullaa, vaan tapa ilmaista itseään ja juhlia omaa naiseuttaan. Meikkaaminen ei ole kiellettyä miehiltäkään. Sopiva ehostus saa miehenkin naaman näyttämään pirteältä ja kuulaalta. Kuten aina, ensin iho pitää puhdistaa ja kosteuttaa. Seuraavaksi miehen kannattaa hankkia tasainen ja mattapintainen pohja pohjustusvoiteella, minkä päälle levitetään kevyt meikkivoide. Otsalle, nenälle ja leualla levitetty puuteri kiinnittää meikkivoiteen ja estää kasvoja kiiltämästä. Finnit ja tummat silmänaluset saa tarvittaessa piiloon peitevoiteella. Kulmakarvageeli korostaa niin kulmakarvoja kuin partaa. Tällainen muutaman minuutin miesten pikameikki ei näy, mutta antaa lisää ryhtiä ja itsevarmuutta!

Kauneushoitolasta voi hakea oppia meikkaamiseen

Jos meikkaaminen ei ole sinulle entuudestaan tuttua tai haluat kehittyä meikkaajana, kannattaa hakea lisäoppia joltain meikkauskurssilta – tällaisia voivat järjestää esimerkiksi kansalaisopistot, joiden kurssitarjonta on nykyään erittäin runsas ja kirjava. Kansalaisopistoissa järjestetään niin puunhalauskursseja, stressinhallintakursseja kuin vanhempi ja koira – kursseja, joilla koiraa opetetaan etsimään kanttarelleja tai keräämään likapyykit lattialta pyykkikoneeseen. Kauneushoitola on toinen paikka, mistä etsiä oppia meikkaamiseen. Kauneushoitolasta voit varata ajan arki- tai juhlameikin tekoon. Ammattimainen kosmetologi tai meikkitaiteilija tutkii erityispiirteesi ja viettää seuraavat 60–120 minuuttia loihtien kasvoillesi juuri sinua parhaiten pukevan meikin. Samalla hän voi antaa kallisarvoisia meikkejä laadukkaiden tuotteiden valintaan, korostustuotteiden käyttöön, huulien rajaamiseen, sopivien sävyjen valintaan ja muihin meikkaamisen hienosäätöihin ja yksityiskohtiin.

Kauneushoitolassa voi siis käydä vain hakemassa upean hää- tai juhlameikin, tai päivittämässä oman tyylinsä muuttumisleikissä. Sama meikkityyli, mitä olet käyttänyt 10–20 vuotta, ei välttämättä enää pue sinua parhaiten. Kokeneidenkin meikkaajien kannattaa toisinaan käydä ammattilaisen käsittelyssä oppiakseen meikkaamaan monipuolisemmin ja parhaita puoliaan enemmän esille tuoden. Ikääntyessä kasvojen lihakset, luusto ja iho muuttuvat, joten ikä tuo uusia tarpeita ehostukseen. Myös silmälasien vahvuudet vaikuttavat siihen, miten kannattaa meikata arkeen tai juhliin. Ikääntyvän naisen kannattaa ottaa huomioon se, että paksu meikkivoide- ja puuterikerros korostaa ryppyjä ja ihohuokosia. Jos kasvoissa on punoitusta, näppyjä tai esimerkiksi couperosaa, kannattaa se piilottaa sopilla täsmätuotteilla. Juonteet voivat saada huulipunan karkaamaan, joten ikääntyvien naisten kannattaa muistaa rajata huulet huolella, ja harkita vanhan huulipunan vaihtamista paremmin paikoillaan pysyvään vahamaiseen huulipunaan tai huulilakkaan. Myös luomivärivalikoima on aika päivittää, kun ikää tulee lisää. Tummat luomivärit ja smokey eye -meikki voivat saada raskaiksi käyneet luomet vaikuttamaan entistä raskaimmilta, siksi on hyvä suosia pastellivärejä ja vaaleanruskean eri sävyjä.

Juhlameikki – kauneushoitolasta vai itse tehden?

Arkimeikin teettäminen kauneushoitolassa maksaa noin 50 euroa, kun taas juhlameikki – minkä tekemiseen varataan yleensä kaksi kertaa pidempi aika – maksaa noin 90–100 euroa. Juhlameikkiin tarvitaan useita eri tuotteita peiteväreistä ja korostusväreistä erilaisiin puutereihin – niillä loihditaan kasvoihin korostuksia, varjostuksia, neutralointia ja kiillon poistoa. Tosin, vuonna 2019 muotia ovat mahdollisimman kuulaat kasvot, joten puuterit korvataan erilaisilla kiiltoa lisäävillä tuotteilla! Silmämeikkikin koostuu monista tuotteista. Vuonna 2019 muotia ovat varsinkin ripsipermanentit! Tavalliseen juhlameikkiin ei yleensä sisälly koemeikkiä, toisin kuin häämeikkiin: siksi häämeikin hinta koemeikkeineen on 180 euroa tai jopa enemmän.

Juhlameikki

Yleensä suomalaisnaiset hankkivat häämeikin ammattilaiselta, mutta tekevät muut juhlameikit itse. Riippuu täysin tilanteesta, millaista juhlameikkiä tarvitaan. Jos on kyse halloweenista ja juhlia varten on hankittu zombieasu Naamiaismaailman naamiaisasuvalikoimasta, ei meikin tarvitse olla kummoinen: zombiemeikin idea on olla sottainen ja karmiva. 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest